Home

Contact

Nieuws

 

Wat doet van der Meulen Project Begeleiding?

van der Meulen Project begeleiding zorgt voor de implementatie van informatiebeheersystemen met betrekking tot ontwikkelomgevingen.

Voor een ontwikkelingsproject gaat het vaak om een idee dat over tijd nogal kan wijzigen, soms ten goede maar vaak ook is het wijziging van de specificaties. Daar gaat veel tijd mee verloren. Door een duidelijk gedefinieerd stappenplan vooraf neer te leggen wordt het uitvoeren van een project binnen grenzen gehouden en komen specificatie wijzigingen boven drijven.

Voor dit probleem wordt een ticketing systeem gehanteerd dat orde in wensen en eisen behoud. Hiermee kunnen ook prioriteiten en tijdspaden zichtbaar worden gemaakt. Voor het beheer van de documenten, tekeningen en software wordt een versiebeheer tool gehanteerd, welke is gekoppeld aan het ticketing systeem.

Als laatste is er ook een organisatorische wijzing nodig om iedereen te laten wennen en werken met deze nieuwe tools.

Voor wie is het bedoeld?

Deze werkwijze is geschikt voor projectomgevingen van 1 tot 100 gebruikers. Uiteraard zal bij een kleinere organisatie de configuratie soepeler worden gehanteerd dan wanneer er 100 mensen gebruik maken van een systeem.

Waarom zou ik...

  • U doet regelmatig projecten en wilt graag ten alle tijden weten wat de actuele status is.
  • U wilt beter plannen over tijd en personeel.
  • U wilt weten hoe iets tot stand gekomen is en terug vallen op voorgaande versies.
  • U wilt delen van projecten kunnen herbruiken.
  • U wilt lees en schrijf-rechten apart voor personeel kunnen beheren.
  • U wilt de qualiteit en continuiteit van projecten kunnen garanderen.

Hoe?

Allereerst gaan we in gesprek over wat we voor elkaar kunnen betekenen. Daarna selecteren we in gezamelijk overleg een project dat zal dienen als demonstratie project. Vervolgens zal er een project omgeving worden ingericht en zal er een introductie worden gehouden voor het projectteam. Gedurende de hele project periode zal er begeleiding zijn. Aan het einde van het demonstratie project vind een evaluatie plaats.

Tijdens de evaluatie zal ook het vervolg ter sprake komen. Het kan zijn dat er een rol voor ons blijft weggelegd in de vorm van applicatiebeheer of procesbegeleiding. Ook is het mogelijk om meerdere projecten over te zetten of een implementatie-plan achter te laten.

Nog steeds interressant? neem dan contact op.


    Laatste update van deze website: maandag 9 jan 2012